Αρχικα, ας αφήσουμε στην ακρη το Odoo και ας μιλήσουμε για επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τον ορισμό της λέξης "επιχείρηση" στην βικιπαίδεια εχουμε τα εξης:
"ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ χαρακτηρίζεται η ποριστική οικονομική μονάδα που αποτελεί αυτοτελή και υπεύθυνη οργάνωση παραγωγικών συντελεστών και διαχείρισης συναλλαγών με τις οποίες και επιδιώκει το μέγιστο δυνατό κέρδος."
Άρα λοιπόν απο το παραπάνω έχουμε το εξής συμπέρασμα:
Επιχείρηση είναι μια οικονομική μονάδα που επιδιώκει το μέγιστο δυνατό κέρδος.
Τέλεια θα αναφωνήσετε, αυτο το γνωρίζουμε ήδη.
Το πρόβλημα όμως που υπάρχει εδώ δεν είναι στην αναγνώρηση και στον ορισμό της επιχείρησης, αλλά στην αναγνώριση των μέσων που θα χρειαστούν και στην ορθή χρήση αυτών ώστε να πετύχει η επιχείρηση τον υπέρτατο στόχο της: το μέγιστο δυνατό κέρδος.
Όπως αναφέρει ο ορισμός, για να πετύχει η κάθε επιχείρηση τον στόχο της πρέπει να οργανώσει τους παραγωγικούς συντελεστές της και να διαχειριστεί τις συναλλαγές της υπεύθυνα.
Εδώ θα εστιάσουμε λοιπόν και αυτο το κομμάτι του ορισμού θα αποτελέσει την ραχοκοκκαλιά της θεματολογίας μας. Πως μπορεί μια επιχείρηση να πετύχει το παραπάνω; Πως μπορούν οι συναλλαγές να μπούν σε μια σειρά και να διαχειριστούν υπεύθυνα απο το έμψυχο δυναμικό; Πως μπορούν οι παραγωγικοί συντελεστές να οργανωθούν; Αυτά και άλλα πολλά θα μας απασχολήσουν σε παρακάτω δημοσιεύσεις, θα προσπαθήσουμε σε γενικά προβλήματα να δώσουμε ειδικές λύσεις.
Αρχιζοντας λοιπον, θα πρεπει να αναγνωρισουμε και να συμφωνήσουμε σε καποια πραγματα. Η συμβολη ενος υπολογιστικου συστηματος στην διαχειριση, οργανωση και ευημερια μιας επιχειρησης ειναι αδιαμφισβητητη.
Φανταστειτε να μπορουσατε να εχετε την ατζεντα σας ψηφιακα καταχωρημενη σε ενα ασφαλες συστημα. Αυτο θα την εκανε προσβασιμη απο παντου στον κοσμο, π.χ θα μπορουσατε να την δειτε ενω βρισκεστε στον δρομο απο το κινητο σας, θα μπορουσατε να κοινοποιησετε συγκεκριμενες εγγραφες απο την ατζεντα σας (στον γραμματεα σας πιθανον).
Φανταστείτε να μπορούσατε να έχετε το πελατολόγιο σας οργανωμένο και άμεσα προσβάσιμο οποιαδήποτε στιγμή από οποιοδήποτε υπολογιστικό σύστημα (υπολογιστής, laptop, tablet, smart phone) και εξαιρετικά οργανωμένο με σημαντικές πληροφορίες για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά
Φανταστείτε να μπορούσατε να έχετε τις πρόσφορες, πωλήσεις, ενοικιάσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών σας οργανωμένες με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε
Φανταστείτε να μπορούσατε να έχετε άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία με όλους όσους εργάζονται στην επιχείρηση σας.
Φανταστείτε να μπορούσατε εσείς ο ίδιος με ελάχιστες γνώσεις να αλλάξετε την ιστοσελίδα της επιχείρησης σας.
Και η λίστα συνεχίζει..
Διάφορες λύσεις έχουν βρεθεί στα παραπάνω, ενδεικτικά αναφέρουμε τα συστήματα Customer Relationship Management (CRM), Enterprise Resource Planning (ERP), web content management system (WCMS). Μια σύγχρονη επιχείρηση στο ελάχιστο χρειάζεται και τα τρία
Η αρχική προσέγγιση μιας επιχείρησης είναι να διαθέτει τρία διαφορετικά συστήματα, ένα για το πελατολόγιο της (CRM), ένα για να διαχειρίζεται τις πωλήσεις, stock, και γενικά τις πήγες της και ένα τελευταίο σύστημα και τέλος, ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου της ιστοσελίδας της (WCMS). Αμέσως καταλαβαίνουμε πως όλα αυτά εισάγουν νέα προβλήματα αντι να λύνουν τα ήδη υπάρχοντα. Δηλαδή, πρέπει να εκπαιδευτεί το προσωπικό σε τρία διαφορετικά συστήματα, τα τρία αυτά συστήματα δεν έχουν επικοινωνία μεταξύ τους και η επιχείρηση θα πρέπει να στραφεί σε τρίτους για να συνδέσουν αυτά τα συστήματα (επιπλέον κόστος και πολυπλοκότητα) και άλλα πολλά...
Κάπου εδώ, έρχεται το Odoo.
Το Odoo λοιπόν είναι μια δωρεάν, ανοιχτού κώδικα πλατφόρμα λογισμικού η οποία καταφέρνει επιτυχημένα να συνδυάσει CRM, ERP, CMS.
Οταν λεμε δωρεαν εννοουμε πως δεν υπαρχει οποιαδηποτε χρεωση στην χρηση του προιοντος, μπορειτε αμεσα να μεταβειτε στην διευθυνση https://www.odoo.com/documentation/10.0/setup/install.html#setup-install-packaged και να κατεβασετε το λογισμικο. (Για οδηγιες εγκαταστασης θα δημιουργηθει νεα αναρτηση)
Δηλαδη, απλα και ξεκαθαρα, το Odoo ειναι μια πληρως επεκτασιμη πλατφορμα η οποια επιτρεπει στην επιχειρηση να:
- διατηρει το πελατολογιο της σε ταξη, να διαχειριζετε με αμεσο και απλο τροπο τις επαφες της με προσωπα.
- διαχειριζεται με αποτελεσματικο τροπο τους πορους τις, ειτε μιλαμε για ανθρωπινο δυναμικο ειτε για προιοντα αποθηκης ειτε για συναλλαγες.
- μεταβαλλει το περιεχομενο της ιστοσελιδας της χωρις να χρειαζεται να απευθυνθει σε τριτους.
- και αλλα πολλα τα οποια θα αναφερθουν σε μετεπειτα αναρτησεις.
Η απλότητα, η ευχρηστία και η ισχυς του Odoo το καθυστουν την σωστη επιλογη για την μηχανογραφιση της επιχειρησης σας, μαζι θα δουμε συγκεκριμενα παραδειγματα σε μετεπειτα αναρτησεις πως μπορειτε και εσεις ο ιδιος να χρησιμοποιησετε το προιον.
Στην δευτερη αναρτηση μας θα αναφερθουμε αναλυτικα στο CRM κομματι του Odoo, μεχρι τοτε μεινετε συντονισμενοι στην σελιδα μας.
No comments:
Post a Comment